Zelf een liquiditeitsbegroting maken

Liquiditeit is belangrijk voor wie een onderneming bestuurt. Maar heeft u ook inzicht in uw kasstroom over 3 maanden? Of over een jaar? Wie zich niet wil laten verrassen, maakt een financieel plan met goede liquiditeitsbegroting.

Laat u niet verrassen door uw kaspositie

Met de Visionplanner software maakt u een goede prognose van de ontwikkeling van de liquiditeit. Bovendien combineert u dit moeiteloos met andere periodieke managementinformatie. Zo levert u snel uniforme informatie. Financiële en operationele informatie samen in één rapportage. Doe als vele andere accountants en ondernemers, maak een liquiditeitsbegroting met Visionplanner.

Als u ondernemingen adviseert, geeft u ze dan helder inzicht in de ontwikkeling van de liquiditeit? Heeft u het verloop van de cashflow snel boven tafel of bent u daarvoor een tijd bezig met spreadsheets? .

  • Bepaal zelf het detailniveau
  • Plannen of extrapoleren
  • Tussentijds bijstellen
  • Plannen met seizoenspatroon
[vpco img=”http://www.visionplanner.nl/wp-content/uploads/2012/06/call-me.png”]

Bepaal zelf het detailniveau, cashflow management in uw stijl

Een liquiditeitsbegroting heeft pas zin als het een goede weergave is van uw bedrijf. De forecast van inkomende en uitgaande betalingen moet een betrouwbaar beeld geven van de werkelijkheid. In Visionplanner kunt u zelf kiezen op welk niveau u de planning wilt maken. Even snel de omzet als totaal invullen. Of verschillende omzetgroepen, product-markt combinaties. Voor iedere groep kunt u de omzet en kostprijs op verschillende manieren onderbouwen: aantal x prijs. Declarabiliteit x capaciteit x uurtarief. U bepaalt het zelf.

[vpco title=”Meer weten?”] |

Zelf plannen of extrapoleren

Als u al een geschikte prognose heeft, kunt u die invoeren of importeren. Heeft u die (nog) niet, dan kunt u evengoed uw liquiditeitsbegroting maken. Op basis van extrapolatie van historische cijfers berekent Visionplanner een prognose. Resultaten uit het verleden geven dan een beeld voor de toekomst.

Overleg liquiditeitsbegroting

Vrijblijvend kennismaken met onze software?
Schrijf nu in voor een kennismakingsessie

Tussentijds bijstellen, bijsturen volgens uw financieel plan

Als de zaken in werkelijkheid anders lopen dan u had verwacht, kunt u eenvoudig de prognose bijstellen en opnieuw berekenen. Misschien betalen uw debiteuren vanwege economische omstandigheden later dan verwacht. Of loopt een bepaald product wel veel beter dan u had gebudgetteerd. Met Visionplanner stuurt u direct uw prognose bij zodat u altijd werkt met een realistisch cashflow management.

Onze klanten over Visionplanner:

> Bekijk cases accountants
> Bekijk cases ondernemers

 

Plannen met seizoenspatroon

Wie in een seizoensgebonden branche actief is, weet dat de omzet gedurende het jaar niet gelijkmatig binnenkomt. U wilt plannen per maand. Dat kan. Bovendien kunt u gebruik maken van vaste seizoenspatronen. Over de gehele berekening, of alleen voor specifieke productgroepen. Zo kunt u toch plannen op jaarbedragen terwijl de kasstroom per maand correct wordt berekend. Visionplanner weet hoe organisaties werken.

[vpco img=”http://www.visionplanner.nl/wp-content/uploads/2012/06/more-info-small.png”]